Vella i Vilafranca revolucionen la temporada castellera

La temporada castellera ha pujat de temperatura de manera espectacular aquest cap de setmana gràcies a les exhibicions protagonitzades per la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca. Els vallencs van sorprendre tot el món casteller descarregant el primer 2d8 sense folre de la seva història a Vilallonga, mentre que els vilafranquins descarregaven dissabte el primer castell de 10 a Vilanova. Destaca també el gran cap de setmana de la Jove de Tarragona, amb quatre castells de Gamma Extra en dos dies

Només 24 hores separen les dues imatges que fins al moment marquen la temporada castellera d’aquest 2018, i que fan que castellers i aficionats siguin conscients que el duel entre la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca torna al seu màxim exponent a dos mesos de la celebració del Concurs de Castells.

Aquest diumenge a Vilallonga la Vella va sorprendre a tothom descarregant pe primer cop a la seva historia un 2d8 sense folre que se’ls havia resistit en le setze ocasions anteriors que l’havien intentat, i que amb una execució perfecta els d’Albert Martínez van demostrar que ara mateix no hi ha repte que no puguin superar. L’actuació de Vilallonga la van completar amb un altre gamma extra en forma de 9d8, a més del 3d9 i el pilar de set folrats.

La Vella feia aquesta exhibició responent la que el dia abans havien fet els Castellers de Vilafranca a Vilanova, on els verds havien descarregat el primer Castell de 10 de l’any en forma d’un 3d10 treballat però solvent que va dissipar dubtes sobre l’estat de forma dels vilafranquins. Aquests el van acompanyar de tres Gammes Extra més, el 2d9 emmanillat, el número 100 descarregat de la seva trajectòria, el 5d9 amb folre, quatre anys després de l’anterior i el primer espadat de vuit del curs.

Dues actuacions que no haurien de deixar de banda el gran cap de setmana fet per la tercera colla en resultats enguany al món casteller, una Jove de Tarragona que ha tancat el cap de setmana amb quatre Castells de Gamma Extra. Els tres primers van arribar  Vilanova, amb el primer 9d8 de l’any per començar i amb el segon 5d9 folrat de color lila a la segona ronda. Després de descarregar el 3d9 amb folre, els del Cós del bou van afrontar l’estrena d’un pilar de vuit immaculat, que va tancar una de les millors actuacions de la història dels tarragonins. Al dia següent a Vilallonga, els d’Aleix Bordas també van donar una passa més fent el primer 9d8 en aquesta plaça i completant l’actuació amb el 3 i el 4d9 amb folre i el pilar de set folrat.

També va haver castells dissabte a Vila-seca, on la Colla vella va tenir en el 3d9 amb folre el Castell més destacat i on els Xiquets de Tarragona, tot i descarregar el segon 5d8 del curs no van poder fer el pas cap als castells de 9, amb un intent sobre el 3d9 amb folre. Els amfitrions Xiquets de Vila-seca van tenir en el 2d6 el seu millor castell