Les colles de Valls ja són camí de Washington

Durant el dia d'avui arribaran a Washington les últimes expedicions de les dues colles dels Xiquets de Valls per participar fins al proper diumenge a l'Smithsonian Folk Festival de la capital nord-americana. Més de 350 castellers de les dues colles ensenyarana en fins a set actuacions què són els castells i com s'entenen a la capital de l'Alt Camp.

Durant els dos darrers dies aquesta ha estat una imatge habitual a primera hora del matí a la capital de l'Alt Camp, la de diferents grups de castellers de les dues colles dels Xiquets de Valls, sortint cap a la primera sortida conjunta a nivell internacional, per a participar a l'Smithsonian Folk Festival de Washington.

En total 350 castellers de les dues colles mostraran els castells en general i la dualitat vallenca al prestigiós festival nord-americà mitjançant tallers i fins a set actuacions repartides des de divendres i fins a diumenge.

Aquesta serà el tercer viatge de la Colla Vella als Estats Units i el segon internacional d'enguany després del realitzat al mes de març a Sicília. En destaquen l'oportunitat de participar d'un festival d'aquestes característiques.

Per a la Colla Joves, de la seva banda, suposarà la primera experiència fora de les fronteres europees, de la que participaran fins a 190 castellers vermells. valoren molt positivament l'oportunitat que tindran aquests dies per a potenciar la cohesió de la colla.

Així doncs, fins al proper dissabte els castells i la resta de representacions de la cultura popular catalana presents podran mostrar el seu potencial juntament amb cultures d'arreu del món al cor dels Estats Units