Valls incorpora el Basilisc al cerimonial festiu de Sant Joan

La Festa Major de Sant Joan de Valls continua després de viure els moments més simbòlics i tradicionals, aquest cap de setmana. Una nit de Sant Joan amb les completes, i una diada del patró que incorporaven un nou element al seguici: el basilisc, peça creada l’any passat en el marc del desè aniversari de la colla gegantera La Pessigolla. Enguany ha dansat per primer cop de forma oficial a la plaça del Blat.

La figura s’havia guanyat el dret a participar del seguici festiu tot i no ser un element documentat, però l’acord no incloïa poder ballar. Per això el Bou de Valls va cedir-li el seu espai perquè es lluís.

El basilisc també va compartir protagonisme amb la resta d’elements i balls que conformen el seguici cerimonial de la ciutat, que un any més, ha seguit creixent. Un seguici que es pot veure complet en dos moments essencials de la Festa Major de Sant Joan a Valls. El primer d’ells, la Nit de Completes, quan tot el seguici cerimonial acompanya les autoritats i la bandera de la ciutat a l’interior de l’església per assistir al cant de Completes. Un acte que té com a moment central la balladeta de l’Àliga a l’Interior de l’Església i especialment, com a gran moment màgic de la festa, la sortida de Completes, amb l’esclat de llum i el ball conjunt de tots els elements a la plaça del Blat.

Una plaça del Blat que, a diferència dels anys precedents no s’ha convertit en el punt final del Tomb del Poble. Com a novetat enguany la relíquia de Sant Joan s’ha situat a la porta de l’església per rebre el bestiari festiu i els balls que formen el seguici cerimonial de la ciutat.

El final del Tomb del Poble ha repetit doncs la imatge de l’Anada a Completes a la porta de l’Església. Un Tomb del Poble que també ha incorporat darrere els elements la bandera de la ciutat, enguany portada per les Associacions de Veïns i entitats que fan fogueres de Sant Joan.