La Generalitat invertirà 300.000 euros a l'institut Jaume Huguet de Valls

El curs escolar vinent començarà a Valls amb noves inversions, una de les més importants a l'Institut Jaume Huguet. Avui s'han anunciat durant la reunió de la taula d'ensenyament que s'ha fet a l'ajuntament amb tots els sectors implicats, una reunió en què també s'ha valorat la distribució dels alumnes després que hagi finalitzat la preinscripció.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha anunciat la voluntat d'invertir de 300.000 euros per canviar la coberta de la zona de tallers de l'Institut Jaume Huguet de Valls. Ho ha fet en el marc de la reunió de la Taula d'Ensenyament a la capital de l'Alt Camp, que ha comptat amb la participació de la directora territorial de l'àrea, amb tècnics d'ensenyament, directors de centres i també representants de les AMPAs de centres escolars de Valls. Es preveu poder dur a terme les obres aprofitant els mesos d'aturada estival.

A banda d'aquesta inversió, també es preveuen adaptar com a aules les estances que ocupaven els conserges de l'Eladi Homs i el Baltasar Segú, inversions que s'haurien d'afegir als 110.000 euros en concepte de manteniment que s'han invertit aquest curs a tots els centres vallencs en un any en què també s'han finalitzat els treballs a l'Institut Serra de Miramar.

D'altra banda, la taula d'Ensenyament també ha valorat de forma positiva la distribució del nou alumnat als diferents centres de la ciutat, destacant el fet que la major part dels nous inscrits a P3 o 1r de la ESO ho han pogut fer al centre escollit en primera opció. El 95,5% en el cas de p3 i el 98% en el cas de secundària. El curs vinent hi haurà a Valls 11 grups a P3 i 14 a primer d'ESO, amb una ràtio de 22 i 28 alumnes per professor, per sota el topall de 25 i 30 alumnes previst per llei. En total, es preveuen uns 245 alumnes a P3 i 284 a primer de secundària.