La Colla Vella fa la millor actuació del que portem de temporada a Lleida

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va estrenar a la vegada el primer castell de nou i el primer 5d8 del curs, en una gran actuació a la Festa Major de Lleida aquest diumenge. Del cap de setmana casteller també destaca el primer 2d8f de la Joves de Valls i el primer castell de vuit pisos dels Xiquets de Tarragona

Primer castell de nou de l'any, primer 5d8 i millor actuació global del món casteller en el que portem de temporada. Aquestes van ser els tres grans fites amb les que la Colla Vella va tornar de la festa major de Lleida aquest diumenge. En el dia que la plaça de la Paeria estrenava la placa en record del primer castell de Gamma Extra a la capital del Segrià, el 5d9 folrat dels rosats el passat setembre, els d'Albert Martínez van donar una gran pas endavant descarregant la primera catedral del curs a la primera ronda i el primer 3d9 folrat a la segona, els dos castells sense excessives complicacions. Van tancar la millor actuació del curs amb el segon 4d8 amb el pilar de l'any i amb un nou pilar de sis.

I si la Vella va fer una passa endavant a Lleida, la Joves ho va fer a casa, a Valls. Per segona vegada aquest curs els vermells van haver d'actuar al seu local a causa de la pluja, i aquest cop ho van aprofitar per a estrenar el primer folre de la temporada amb el 2d8 folrat que van completar a la segona ronda. El van acompanyar del 3 i el 4d8 i el tercer pilar de sis de l'any.I tot i els entrebancs que es tan torbant en aquest inici de temporada, els Xiquets de Tarragona es van estrenar aquest diumenge en la categoria de 8 pisos amb el 3d8 que van completar en la segona ronda de la diada d'aniversari dels Castellers de Sants. El van acompanyar de castells de la gamma alta de set com el 5d7 i el 4d7 amb l'agulla. una diada que va viure un fet insòlit en els darrers anys, el 3d9 amb folre carregat dels Castellers de Vilafranca, després de 94 consecutius sense caure.