La Colla Joves estrena els castells de vuit a Vilanova

Cap de setmana casteller amb poques actuacions a causa del pont d el'1 de maig. El més destacat va ser l'estrena dels castells de vuit per part de la Colla Joves Xiquets de Valls a Vilanova. A Tarragona, castells de set dels Xiquets de Tarragona i els Nois de la Torre

La Colla Joves Xiquets de Valls ha fet aquest cap de setmana el pas cap als castells de vuit pisos. Ho va fer a Vilanova, en la diada de l'aniversari dels Bordegassos, estrenant al mateix temps tant el 3 com el 4d8, aquets darrer fer de forma èpica a la segona ronda, quan tot i les dificultats del pom de dalt, els vermells el van poder descarregar. Van completar l'actuació amb el tercer 2d7 de la temporada. També a Vilanova es van poder veure alguns dels altres castells de vuit del cap de setmana, destacant també l'estrena del 4d8 dels locals Bordegassos.

Al Camp de Tarragona mentrestant, poca activitat castellera en aquest cap de setmana de pont. L'actuació més destacada va tenir com a escenari la Rambla Nova de Tarragona, amb la diada de germanor dels Xiquets de Tarragona. En aquesta, els matalassers van continuar rodant castells de la gamma alta de set com el 4d7 amb l'agulla i el 5d7, als que van sumar el 3d7 després d'haver de desmuntar un intent de 4d7. A Tarragona també hi van ser uns Nois de la Torre que continuen sumant castells de set en aquest inici de temporada. Ho van fer amb el 3d7 de la tercera ronda, amb el que van completar una diada de castells de sis a les dues primeres rondes.