Triple Gamma Extra per Sant Joan

El Sant Joan vallenc no va decebre a les expectatives generades en les darreres setmanes i va oferir la millor actuació del que portem de temporada.

VELLA EXTRA PER PARTIDA DOBLE

Ho va fer amb una Colla Vella que va sortir ja d'entrada decidida a marcar territori i a mostrar que ja està preparada per a lluitar pel comandament del món casteller.

Els rosats van apostar d'entrada per un 5d9f que no assolia des de l'any 2019, però que les proves havien demostrat que, ara mateix, era el seu valor més segur. Un cinc que va pujar sense les millors mides, però que van saber defensar fins a la carregada. Un cop passada l'aleta, però, es va anar desconfigurant fins a quedar en carregat.

Tot i la caiguda, els del Portal Nou van continuar amb el programa previst i van afrontar a la segona ronda un altre castell sense descarregar en els darrers cinc anys, el 2d9fm. Un castell que va mostrar una base de folre i manilles compactes que va permetre al tronc treballar-lo tot i les dificultats i descarregar-lo amb la rapidesa necessària en aquests casos.

Amb els principals reptes assolits, la Vella va decidir acabar la diada amb dos castells ja descarregats enguany com el 3d9f i el pd7 folrat i amb la confiança necessària per a continuar donant passes endavant al mes de juliol.

EL PILAR, PROTAGONISTA DE LA JOVES

I a l'altre costat de la plaça, diada de contrastos amb final feliç per a la Colla Joves.

Els vermells van obrir la diada descarregant novament i sense cap complicació el 3d9f. Seguidament, i tot i que s'esperava un possible intent de 2d9fm, els de Francesc Ramon finalment van optar per afrontar el 4d8p, que van descarregar sense problemes. 

Així, van deixar les principals estrenes del dia per al final. Primer amb un 4d9f del que van començar fent un intent desmuntat. A la repetició, i després que no presentés excessius problemes fins a la carregada, el castell no va tenir prou gas per a descarregar-se.

Un regust agredolç que es va transformar en alegria a la ronda de pilars. I és que aquí dels vermells tenien el seu valor més segur. Així, l'espadat de vuit, el més matiner de la història de la Joves, va tornar a mostrar la seva excel·lència per a fer que els del carrer d'en Gassó acabessin Sant Joan amb unes grans sensacions de futur.

COMPLETES DE NOU PISOS

Un Sant Joan casteller que havia començat la nit abans amb la diada de Completes, on les dues colles van signar castells de nou pisos en forma de 3d9f i amb estructures que havien de ser protagonistes l'endemà a migdia.