Valls estrena el ball de Galeres

La Colla Gegantera La Pessigolla de Valls ja ha estrenat el Ball de Galeres. És el 21è element que s’incorpora al seguici cerimonial de la ciutat de Valls i debutarà als principals actes tradicionals de la Festa Major de Sant Joan aquest proper cap de setmana.

Les portes de la capella del Roser de Valls s’obren per donar vida a les instantànies de la batalla de Lepant que immortalitza el mosaic de rajoles que decora l’espai. Un bé cultural d’interès nacional que inspira el nou element, el vint-i-unè, que s’incorpora al seguici festiu de la ciutat de Valls. La Colla Pessigolla ha presentat el Ball de Galeres de Valls, documentat ara fa més de 200 anys, que recrea la famosa batalla naval de 1571 entre moros i cristians. Serà el segon element que l’entitat portarà al seguici. Arriba després de mig any de feina polint els detalls.

ELS MEMBRES, EL BALL I LA MÚSICA

El ball consta de vuit galeres, construïdes per Sergi Iglesias, un àngel i un dimoni. Els balladors dansen al ritme de la música composada per Roger Borràs. Marina Egea ha estat l’encarregada de dissenyar la coreografia. Els impulsors de la iniciativa també han cuidat tots els detalls estètics.

El Ball de Galeres es va poder veure per primer cop pels carrers de Valls aquest diumenge. A banda d’estrenar les galeres, l’entitat també les va portar a beneir. El proper Sant Joan s’estrenaran en una festa major.