Firagost de contrastos per a les colles vallenques

La diada de la Firagost va revalidar la categoria de Gamma extra gràcies al 5d9f de la Colla Vella, però els rosats no van poder culminar l'actuació amb un dels seus grans objectius, un 4d9 sense folre que van haver de desmuntar dues vegades. Per la seva banda, la Joves no va donar el salt a la Gamma Extra, però va signar una gran actuació que referma la seva aposta aquesta temporada

De vegades els castells ja ho tenen això de què no per haver descarregat el millor castell de la diada, l'únic de Gamma Extra de l'actuació, surts més content de plaça que la colla rival, i a Valls encara més. I és que les sensacions que va deixar la diada de la Firagost a les colles vallenques van ser totalment contraposades.

Els més satisfets a l'hora d'enfilar el camí cap al local eren els castellers d'una Colla Joves que va donar un pas més en la seva pausada però segura progressió d'aquesta temporada. Després de descarregar a la primera ronda el seu valor més segur, un 3d9 amb folre que no va patir en cap moment, els vermells es van enfrontar al que acabaria sent el principal repte de la jornada, un 4d9 amb folre que encara no havien descarregat enguany i que, tot i el treball que va donar sobretot als pisos superiors, van poder descarregar per primer cop. Per acabar la diada, els del carrer d'en Gassó van descartar un possible intent de 2d9 emmanillat per apuntalar dues estructures que els poden donar moltes alegries enguany com el 4d8 amb el pilar i el pilar de set per a completar una actuació de quatre castells mai feta pels vermells i que confirma la progressió d'una Joves que creix diada rere diada.

A l'altre costat de la plaça, la Colla vella no va sortir satisfeta d'una actuació que va anar de més a menys. Els del Portal Nou van obrir plaça amb el millor castell de la diada, un 5d9 amb folre que va presentar encara millors mides que el descarregat fa tres setmanes a Atafulla i que feia preveure una gran actuació per als rosats. La diada de la Vella es va començar a torçar a la segona roda. Els d'Albert Martínez van sorprendre apostant en aquest segon torn pel 4d9 sense folre en comptes de l'esperat 3d10 emmanillat. El castell total rosat va començar a pujar sense problemes visibles des de fora, però des del tronc no van tenir la mateixa sensació i el van fer tirar avall. A la repetició torna l'aposta pel 4 net, però els problemes es repeteixen i la Vella deixa en blanc la segona ronda. Així les coses la tècnica rosada va apostar per no arriscar i va tancar l'actuació amb un 3d9 folrat que es saben de memòria. L'altra alegria rosada va arribar a la ronda de pilars amb un pilar de set que s'estrenava enguany. Tot i això, les sensacions no podien ser bones al final de l'actuació.

Ara les dues colles vallenques es preparen per a un mes d'agost on hauran de donar el seu màxim ja pensant en el seu proper gran repte, la diada de Sant Fèlix del dia 30 a Vilafranca.