Els Xiquets de Valls modifiquen el protocol d'actuació a la plaça del Blat

Els Xiquets de Valls implanten mesures per agilitzar les diades a la plaça del Blat. Les dues colles han acordat un nou protocol del sistema de rondes que s’estrenarà per Sant Joan i que s’aplicarà a tots els dues de la Vella i la Joves al quilòmetre zero del món casteller.

La nova mesura preveu que cada colla tingui un màxim de dos intents o tres peus desmuntats per bastir un castell per ronda. És a dir, tres oportunitats d’aixecar-lo, quan fins ara podien arribar a realitzar fins a sis peus per ronda.

En contrapartida, es crea quarta ronda opcional de recuperació si una de les dues colles no ha pogut completar tres castells. Les mesures s’encaminen a evitar temps morts entre intents i així, agilitzar la diada.

Des de la comissió dels Xiquets de Valls s’apunta que sí la mesura no dona els fruits que busca, agilitzar la diada i mantenir l’essència del cara a cara, es revisarà al mateix temps que també se seguirà treballant en la millora d’altres aspectes.

XAVIER GRASET, AMBAIXADOR

D’altra banda, la presentació del nou sistema ha coincidit també amb l’anunci de la figura que enguany farà d’ambaixador dels Xiquets de Valls. Serà el periodista Xavier Graset, que el 2015 va ser el mestre de cerimònia de la col·locació de la primera pedra del Museu Casteller. L’acte de nomenament de l’Ambaixador dels Xiquets de Valls es farà el 15 de juny.