La Vella entoma Sant Isidre amb el primer castell de 9

Salt endavant de la Colla Vella aquest dissabte a la Diada dels Pagesos, on van començar a degustar els castells de 9 pisos. Els del Portal Nou van descarregar un 4 de 9 amb folre que va pujar a ritme pausat i que van haver de treballar per no perdre-li les mides a la descarregada. La Vella estrenava també 4 de 8 amb el pilar i va repetir un 5 de 8 que ja havia ensenyat feia una setmana a la Paeria de Lleida. Va tancar l’actuació amb un pilar de 6 amb alguna cara nova.

Al seu costat, també posaven el peu a l’accelerador els Xiquets de Tarragona, que van optar per treure del forn una catedral molt solvent, i molt matinera, sent la segona colla que l’assoleix a aquestes alçades de la temporada. Els tarragonins van acompanyar la fita amb els dos castells bàsics de vuit pisos ja freqüentats enguany.

EL MOMENT DOLÇ DE LLEIDA

A la ronda de pilars s’exhibien els Castellers de Lleida, certificant que viuen un dels moments més dolços de la seva història recent. Els de Ponent arribaven a la plaça de l’Oli encara amb l’eufòria d’haver descarregat diumenge passat a casa seva la torre de vuit després de 10 anys sense fer-li l’aleta a aquest castell. Així, van arrossegar la màgia de Lleida fins a Valls per retrobar-se, en aquesta ocasió, amb un pilar de 6 que feia 14 anys que no assolien, i 15 que no descarregaven. Tot això ho feien després de completar el 5 de 7, el 4 de 8 i la torre de 7.

I també eren a plaça uns Xiquets de Reus que comencen a engreixar la maquinària, amb el segon 4 de 8 de l’any, l’estrena del 2 de 7 i el 5 de 7 descarregats. Els de la camisa avellana seran dissabte que ve amfitrions de la Diada al Pallol, on tornaran a trobar-se amb la Colla Vella, i també hi serà la Jove de Tarragona.