La diada de Santa Úrsula com no s'ha vist mai

Des d'una plaça del Blat completament buida poder traslladar-se de manera virtual i immersiva a la diada de Santa Úrsula. Aquesta és l'experiència que podran viure a partir d'aquesta Setmana Santa els visitants del museu casteller com a complement a la visita guiada a l'equipament.

La tecnologia desenvolupada per l'empresa Digivision permetrà als usuaris endinsar-se a la gran diada dels Xiquets de Valls del 2023 des de diferents punts de la plaça, des de l'últim cordó de la pinya al terrat de l'Ajuntament, passant pel balcó principal. També des de diverses posicions de l'estructura. Tot, sentint el so ambient de la plaça o les retransmissions fetes per TAC12 i La Xarxa.

També es podran descobrir les diferents parts del castell, els seus punts d'equilibri o el pes que suporta cada pis de l'estructura. És una aposta que des del consistori vallenc qualifiquen d'única al món.

Des de l'empresa desenvolupadora creuen que la realitat virtual va molt més enllà de les que ha creat fins ara, com per exemple la que permet recrear la Tarraco romana, i que esperen pugui ser gaudida més enllà de la mateixa plaça del Blat.

Tot plegat només és una primera fase d'una experiència que podria completar-se amb vivències tàctils o olfactives en un futur.