Els regants de Valls tindran nova bassa al juny

La bassa d’acumulació d’aigua que ha d’abastir les hortes de Valls estarà operativa aquest estiu. Així ho ha constatat la vicepresidenta del Govern Laura Vilagrà després de visitar les obres. L’estructura, amb capacitat per a 65.000 metres cúbics d’aigua, abastirà unes 200 hectàrees aprofitant l’aigua provinent de la depuradora urbana de Valls.

El mes de juny es podrà connectar la nova bassa d’acumulació d’aigua al sistema de reg que dona cobertura a les hortes de Valls. Les obres d’aquesta estructura, una bassa artificial amb més de 500 metres de corda i una capacitat de fins a 65.000 metres cúbics d’aigua, estan gairebé enllestides. És l’últim equipament necessari per completar el projecte de modernització del sistema de reg a la capital de l’Alt Camp.

En l’obra, que ha inclòs també la construcció d’un sistema de canalització que connecta aquesta bassa amb la ja existent a la zona d’hortes, s’hi han invertit uns 4 milions d’euros. El projecte preveu reaprofitar l’aigua provinent de la depuradora. En aquest sentit, la vicepresidenta del Govern, que ha visitat les obres, ha posat en valor la voluntat d’invertir en projectes que apostin pel reaprofitament, com és el cas.

La Generalitat ha liderat els treballs després que l’Estat se’n desentengués l’any 2015, just quan havia finalitzat la primera fase de les obres.  Des de llavors i fins l’any 2022 les obres van estar paralitzades fins que, finalment, l’Estat en va cedir la titularitat a l'administració catalana.