Més càmeres de videovigilància a Valls

L’Ajuntament de Valls ha aprofitat l’última reunió de la junta de seguretat, amb la participació de comandaments de Mossos d’Esquadra, Policia Local i Guàrdia Civil, per anunciar l’ampliació de la xarxa de càmeres de videovigilància a noves zones.

Ben aviat, se n’instal·laran als aparcaments públics municipals de l’Hort del Carme, la Cooperativa i Barri Vell, i s’estudiarà la viabilitat d’instal·lar-ne també a la zona del Portal Nou. Són càmeres que s’afegirien a les que ja funcionen a l’interior del Centre Històric i que, segons els responsables policials, han estat un element dissuasiu efectiu.

A més, han possibilitat la identificació i posterior detenció de presumptes autors de delictes. També la col·laboració entre cossos de seguretat i el reforç de la presència policial al carrer són mesures que han contribuït a la disminució de delictes des del repunt de l’any 2022.

MENYS DELICTES

De les dades exposades a la junta de seguretat en destaquen la disminució en un 24,5%  de robatoris a  domicilis, en un 45% a interiors de vehicles, i en un 78% a establiments. A la vegada, també es redueixen els robatoris amb violència i intimidació en més d’un 47,1%.

Tot i la tendència positiva de les dades en els últims mesos que han situat la taxa de delictes a Valls per sota del global de Catalunya, la Junta de Seguretat ha apostat per mantenir els dispositius de seguretat i la presència policial al carrer que ja es van reforçar els anys 2021 i 2022.