Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

Troben a Valls vestigis de la muralla del segle XIII

Els treballs arqueològics que s’estan duent a terme a la zona del Portal Nou en el marc del projecte que pretén rehabilitar aquest espai de la muralla de Sant Antoni i interpretar aquest element medieval, han permès identificar vestigis de l’antiga muralla del segle XIII, anterior a l’estructura posterior que es pot intuir en l’actualitat. Es tracta d’un arc incrustat dins el mur de la torre sobirana de la muralla de Sant Antoni sobre la qual es va construir la infraestructura actual, que data del segle XIV i es manté activa fins el segle XVII abans que l’urbanisme de la ciutat, creixent fora muralles, l’absorbís. És el primer cop que s’identifica un element de la muralla primigènia, les pedres de la qual es creu que van servir de material per forjar la posterior estructura.

Els treballs arqueològics també han permès determinar el traçat del fossat que delimitava la muralla i descobrir també el paviment d’un antic carrer, datat al segle XVII de fora muralles. Les troballes obligaran a replantejar el disseny del projecte d’urbanització de la zona, elaborat amb anterioritat a les descobertes actuals, que permeten acotar millor l’espai d’actuació i redefinir-ne les dimensions.El cost estimat del projecte de rehabilitació d’aquest espai de la muralla de Sant Antoni, situat a tocar del Portal Nou, on s’ubicava una de les antigues entrades al nucli històric de Valls, és de gairebé 400.000 euros, segons la partida pressupostària reservada per realitzar-lo en els pressupostos de l’Ajuntament.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ