Valls tanca Santa Úrsula amb un cap de setmana ple de cultura tradicional

El cap de setmana central de Santa Úrsula a Valls va arrencar amb la 23a Mostra de Bestiari Escolar i Infantil. Va comptar amb la participació de l’alumnat de tots els col·legis i instituts de Valls i dels Nans de les Escoles, que sumaven la seva segona Santa Úrsula desfilant pels carrers del municipi amb la trobada final al Pati.

El cap de setmana casteller va quedar complementat amb l’11a edició del Simposi Casteller. Una cita que s’estrenava al nou Museu Casteller i que va comptar amb xerrades i taules rodones que van abordar aspectes com la vinculació entre les matemàtiques i el fet casteller o els reptes de les colles que fan el salt als castells de 8 i de 9.

El Tomb de la Vigília va agrupar al públic més familiar pels carrer del Nucli Antic. El Lladrefaves, la Gegantona, la Geganta i el Gegant de la Porra van anunciar la diada després del repic de campanes i l’encesa de 21 morterets des de la plaça del Blat.

correfoc santa ursula

Un acte precedit per la recepció de les Úrsules a l’Ajuntament per part de Dolors Farré. Set persones de totes les edats que perpetuen el nom de la copatrona van rebre un obsequi de mans de l’alcaldessa.

L’Associació El Bou de Valls va oferir un dels actes tradicionals més esperats, el Correbous. Després d’un dia ple d’activitats a la plaça de les Garrofes, Bou de Valls, el Bouet de Valls, el Bou tradicional van desfilar pel centre històric acompanyats el Bou de Reus, la Vaca d’Almoster, el Gegant Constantí de Torà i les Vaquetes de les Vivendes de la Colla Vella.

Per segon any consecutiu els Diables van iniciar el correfoc amb la tradicional encesa al pati i van tancar-lo a la plaça del blat amb la baixada de l'arcangel. Un acte marcat per l’estrena dels nous vestits de la Diablessa i el Llucifer.