Doble pòquer de Gamma Extra en una Santa Úrsula sense castell de 10

El gran moment de forma de les cues colles vallenques va quedar palès en una plaça del Blat que es va omplir de gom a gom per gaudir d'un dels duels més espectaculars que s'hi recorden, amb dos pòquers de Gamma Extra inèdits conjuntament al quilòmetre zero.

CASTELLS TOTALS PER COMENÇAR

Tot un festival casteller que va començar ja a la primera ronda amb els 4d9sf descarregats per les dues colles.

Primer el de la Joves. Un castell total vermell més treballat que el descarregat per Sant Fèlix, però que obria la porta a l'exhibició dels del carrer d'en Gassó. Un castell que va ser replicat de forma magistral a l'altre costat de la plaça, amb una Vella que mostrava que aguantava el pols des del primer moment.

EL CASTELLS DE DEU QUEDEN PENDENTS

Va ser aquí quan van arribar els grans reptes del dia, els castells de deu de les dues colles.

Primer el 3d10 de la Joves, que no va tenir la consistència necessària per a poder afrontar-lo amb garanties, acabant amb un intent desmuntat que va quedar lluny de carregar-se. Una Joves que va optar en aquell moment per canviar de tàctica amb el 2d8 desfolrat. Un castell que va mostrar les seves grans mides fins a la carregada, però no va poder resistir la primera gran sotragada després de l'aleta.

Un patró similar va seguir la Colla Vella amb el 4d10 emmanillatUn castell que no va acabar d'assentar-se en cap moment damunt de les manilles, i que va acabar cedint amb els dosos ja col·locats. Així les coses, els rosats van optar per replicar el 2d8sf que s'havia vist minuts abans a l'altre costat de la plaça. Una estructura que va repetir els mateixos patrons dels altres intentats enguany a plaça, amb bones mides fins a la carregada, però sense gas posterior per completar-lo.

TRACA FINAL DE GAMMA EXTRA

Aquí molts van pensar que les dues colles s'assegurarien un final més o menys tranquil, però res més lluny de la realitat.

Així la Joves va encetar la traca final encarant el 5d9f que havia quedat en carregat per Sant Fèlix. Amb un tronc amb diferents canvis, lsupercatedral vermella aquesta vegada va saber assentar-se i carregar-se amb suficiència, donant així el gas suficient per a descarregar-la.

La Vella, per la seva banda, encara no havia dit l'última paraula amb el castell de deu, i va tornar a enlairar un 4d10 que aquesta vegada van acabar desmuntat. Una Vella, però que va voler posar-se per davant a la diada i ho va aconseguir amb el seu castell estrella d'enguany, un 4d9fp de molt de mèrit després de tot el que havia passat a plaça.

Una diada que va acabar amb les dues colles enfrontant-se en una tanda de pilars al nivell de la gran diada vista, amb dos pilars de vuit de factura impecable i que van cloure una Santa Úrsula per emmarcar per part de les dues colles. 

Una Vella que es va acabar duent el duel als punts davant de la millor actuació de la Joves del seu historial. 

Ara les dues colles només els espera tancar la temporada, en principi sense grans reptes pendents, diumenge 5 de novembre a Vila-Rodona.