L'assalt als castells de deu, gran al·licient de Santa Úrsula

La diada de Santa Úrsula sempre promet emocions fortes, a vegades al marge del moment en què hi arriben les dues colles de Valls, però aquest diumenge, si els programes es compleixen en gran part, podríem estar davant d'una cita d'aquelles que passen a la història.

I és que tant la Colla Vella com la Joves arriben a la plaça del Blat després d'una molt bona temporada, que volen rubricar completant dos pòquers de castells de gamma extra difícilment superables.

LA VELLA VOL EL 4d10fm

És el cas d'una Colla Vella que podria confiar d'entrada en el gran castell que ja ha descarregat aquesta temporada, el 4d9sf, del que han tornat a fer grans proves aquestes darreres setmanes després de completar-lo a Tarragona per Santa Tecla.

Una sortida que ha de donar confiança per afrontar el gran repte del dia, el 4d10fm. Un castell al qual els rosats no fan l'aleta des del 2017 i no intenten a plaça des del 2018. Els de Manel Urbano tancarien l'actuació intentant descarregar el 2d8sf, castell que només han pogut carregar en dues ocasions aquesta temporada, i el Pd8fm. El 4d9fp seria l'altre castell en cartera dels rosats.

LA JOVES VOL SER DE DEU

I amb un programa molt similar arriba a Santa Úrsula la Colla Joves, que vol rubricar una gran temporada amb la millor actuació del seu historial.

Uns vermells que afronten la diada amb un objectiu clar, completar per primera vegada un castell deu pisos en forma de 3d10fm, després de set anys sense intentar portar-lo a plaça. Un castell que creuen està més a prop que mai, vist el domini sobre el 3d9f aquesta temporada i la millora del treball de manilles dels del carrer d'en Gassó.

Un castell al qual volen acompanyar dels seus dos castells insígnia, el 4d9 i el 2d8 sense folre, un ja descarregat i l'altre només carregat aquesta temporada. Si tot va bé, el pd8 emmanillat vermell podria tornar a plaça, amb el 5d9f com a castell també en cartera dels d'Edu Toda.

EN DIRECTE A TAC12

Una diada de Santa Úrsula que tornarà a omplir la plaça del Blat i que es podrà seguir en directe a TAC12 a partir d'un quart d'una del migdia.