Lleida i Terrassa obren l'octubre dels Xiquets de Valls

A tres setmanes de Santa Úrsula, les dues colles vallenques van iniciar aquest mes d'octubre amb objectius ben diferents.

Qui millor actuació va dur a terme va ser la Colla Vella, que va afrontar la Diada de Sant Miquel a Lleida com una oportunitat per a rodar nous castellers als seus troncs. D'aquesta manera, els rosats van descarregar a la primera ronda un 4d9f que va notar els canvis, però que van poder lluitar fins a la descarregada. Més o menys el mateix patró que va seguir el 3d9f de la segona ronda, i també el 5d8, que van poder completar a la quarta tanda després d'un intent desmuntat a la tercera. Van tancar l'actuació amb un pd6 també marcat pels canvis en l'alineació.

Al seu costat a plaça va destacar el 3d9f dels Capgrossos de Mataró, amb qui els rosats es torana a torbar dissabte vinent al mercadal, i el 4d8 dels locals Castellers de Lleida.

L'AMBICIÓ DE LA JOVES NO TÉ PREMI

I si la Vella va complir amb el programa a Lleida, la Joves no va poder amb el plantejament molt ambiciós que va portar a la Nova Atenes de Terrassa.

Els vermells van obrir plaça novament amb el seu castell més fiable, un 3d9f que va tornar a mostrar la seva eficàcia. A la segona van voler tornar a enfrontar-se amb el seu castell estrella, el 4d9sf. Un castell total que va anar perdent mides fins que el van desmuntar a l'alçada de dosos. El mateix va passar en el segon intent vermell sobre l'estructura, que va repetir els mateixos defectes que l'anterior, tot i que aquesta vegada no el van poder desmuntar i va quedar en intent. Així, les coses, els vallencs van optar per tancar l'actuació amb el 5d8 i el pd6.

Una Gamma Extra que sí que van poder completar els amfitrions, uns Minyons de Terrassa que van descarregar el quart 2d9fm de la temporada. El van acompanyar del 3d9f i del 5d8. Els Castellers de Sants van tenir en el 4d8 el seu millor castell descarregat.