Els castells de nou bàsics marquen la Diada Nacional a Valls

En un cap de setmana marcat pel dol al món casteller per la mort de la castellera insígnia dels Capgrossos de Mataró, Roser Herreros, l'actuació de la Dida Nacional vallenca mostrar els millors registres, amb els castells bàsics de nou de les dues colles.

TRIPLETA DE LA JOVES

La millor actuació la va dur a terme la Joves de Valls, que continua mostrant el seu bon estat de forma. Tot i que van descartar tornar a intentar el 4d9sf per una baixa de darrera hora, els vermells van tornar a ensenyar d'entrada el seu solvent 3d9f.

A la segona ronda, van atacar el 4d9 folrat, castell que van saber dominar tot i que no tenia les millors mides. Van tancar les rondes de castells amb el segon 4d8p de la temporada, una estructura que suposa continuar sumant en el ventall de castells vermells. Per cloure l'actuació van descartar el pilar de vuit per a descarregar amb solvència l'espadat de set folrat, que pdoria tornar a pujar un pis més dissabte vinent a a Altafulla.

RODATGE DE LA VELLA

A l'altra banda de la plaça del Blat, la Colla Vella va afrontar la diada com una oportunitat per a continuar rodant estructures abans d'encarar les grans diades que tenen al davant aquest mes de setembre.

Així, van obrir plaça amb un dels millors 4d9f que s'han vist aquesta temporada amb camisa rosada. A la segona ronda van completar el 4d8p i a la tercera el 5d8, dos castells que han de pujar un pis més en les pròximes actuacions, començant per aquest mateix diumenge a la plaça de la Font de Tarragona. També ho podria fer el pilar de set folrat amb que van tancar l'actuació