Així és el Museu Casteller per dins

Com una experiència immersiva que permeti als visitants endinsar-se en el món casteller i dividida en els quatre pilars fonamentals dels castells: Força, Valor Equilibri i Seny.

Aquest és l'objectiu del nou Museu Casteller de Catalunya que aquest dilluns ha mostrat per primera vegada el seu interior en la visita oficial que hi han dut a terme les administracions i entitats involucrades en l'equipament, Ajuntament de Valls, Generalitat, Diputació i Coordinadora de Colles Castelleres.

D'aquesta manera, el recorregut pel nou Museu comença i acaba amb dues experiències immersives i sensorials, dels valors d'inici explicats pels mateixos castellers fins a la força, amb un espectacle visual i auditiu de 360 graus que fa entrar a l'espectador en un castell des de tots els punts de vista.

Entremig, tot en un llarg espai expositiu que explica la història, les grans gestes, les diferents places i espais castellers o, per exemple, la importància de la música. També el fet de poder experimentar la dificultat d'aguantar l'equilibri enfilats al tronc d'una estructura de quatre.

Una obertura oficial de portes que es durà a terme aquest divendres després d'anys d'espera. Una posada de llarg que des de l'Ajuntament de Valls refermen com una aposta de ciutat, però també de país.

CONVENI PER A LA VIABILITAT ECONÒMICA

Un Museu que comença a caminar amb la implicació de les tres administracions que hi posaran el seu granet de sorra, Ajuntament, Diputació i Generalitat. Totes tres signaran pròximament el conveni que ha de permetre la seva viabilitat.

I un altre dels grans objectius, que el món casteller es faci seu l'equipament per compartir-lo amb la resta de la ciutadania.

Serà a partir d'aquest divendres quan el públic general podrà veure i viure el nou espai amb un cap de setmana ple d'activitats que n'acompanyaran l'obertura de portes.