La Bisbal deixa llums i ombres a quinze dies de Sant Fèlix

El carrer del Doctor Robert de la Bisbal del Penedès és un univers a banda. Cada 15 d'agost, aquesta diada es referma com una de les més dures del calendari casteller, i aquest 2023 no n'ha estat una excepció. Des del 2007, no es veu una diada sense cap caiguda. Una actuació enguany de contrastos, especialment entre les formacions vallenques.

LA JOVES, ESPERONADA

Qui surt reforçada de la Bisbal és la Colla Joves, que va repetir la tripleta màgica de la Firagost, això sí, amb algun entrebanc que va acabar sent anecdòtic. Els vermells van obrir amb un valor segur aquesta temporada, un 3de9f que van haver de treballar lleugerament.

Després d'un intent desmuntat de 4de9f, la Joves va optar per asserenar els ànims amb un nou 5de8 de molt bon nivell. Per acabar, van insistir amb el 4de9f; un quatre folrat de molta batalla, però que va tenir premi. Per acabar una actuació que els esperona, i molt, pilar de sis.

DUBTES A LA VELLA

Mentrestant, cares llargues a la Colla Vella, a qui se li ha travessat la primera quinzena del mes d'agost. La Bisbal va ser dura amb els rosats, que van caure per partida doble. D'arrencada van optar pel 3de9f, que va cedir amb una sortida precipitada de la canalla. Els dubtes van continuar a segona ronda, desmuntant el 4de9f amb l'entrada de sisenes. Un castell que van tirar amunt a la tercera ronda, però que també va ser bregat des de l'inici; l'esforç va castigar l'estructura i el castell va caure quan els dosos sortien.

Els rosats van refer-se anotant-se una aposta segura, el 4de8p. Precisament, el pilar va ser la nota positiva, perquè la Vella va acabar reivindicant-se amb l'espadat de set folrat. Amb tot, dubtes al Portal Nou per encarar un tram decisiu aquest 2023.

VILAFRANCA NO TROBA LA TECLA

Els Castellers de Vilafranca era la colla que es presentava amb un programa més ambiciós i amb la voluntat d'esvair el mal gust de boca dels darrers dies; tampoc va acabar de ser el cas, però. Els verds van obrir amb un bon 4de9f, castell que donava pas a un serè 3de9f en segona ronda.

Amb la feina bàsica completa amb bona nota, els vilafranquins van apostar pel 4de9fa, una estructura que havia quedat en intent fa uns dies a Cal Figarot. A la Bisbal tampoc va ser el dia pels verds, que van desmuntar-lo en dues ocasions; aquesta vegada, però, sense sumar cap llenya. El 4de8a va servir per tancar les rondes de castells, donant pas a un més que consolidat pilar de set amb folre.

A la Bisbal del Penedès hi actuen tres de les quatre colles de Sant Fèlix; a dues setmanes per la festa major de Vilafranca, llums per a unes i ombres per a altres. Els espera molta feina als assajos i diades fins aleshores.