L'Ajuntament de Valls avançarà els diners per les obres del Baltasar Segú

El ple de l’Ajuntament de Valls ha aprovat una modificació de crèdit que permetrà desencallar i agilitzar les obres de la cuina de l’escola Baltasar Segú, aturades ara fa un parell d’anys per incompliment de l’empresa.

L'administració local avançarà els diners abans que es concreti el nou conveni amb la Generalitat. Es fa per guanyar temps i poder adjudicar els treballs a la tardor. En total, s’afegiran a la partida inicial 217.000 euros que sortiran del romanent. Amb el mateix problema es troba l’escola Eladi Homs, però en aquest cas encara s’ha de reformular la redacció del projecte abans de fer el mateix pas.

MIG MILIÓ MÉS PER AMPLIAR PARTIDES

En aquest cas, la proposta va rebre també l’aval de la CUP, que entén la urgència de les obres. Els anticapitalistes, igual que els socialistes, però, van ser més crítics amb l’altra modificació de crèdit que va presentar l’equip de govern: 550.000 euros que serviran per ampliar partides de manteniment i d’obres ja encetades.

Segons l’oposició aquesta utilització del romanent escenifica la manca de planificacióEntre les inversions previstes en aquesta modificació, aprovada només amb els vots de l’equip de govern, s’inclouen 50.000 euros per l’ampliació del Museu de Valls, 150.000 per la coberta de Sant Francesc i 115.000 per avalar l’expropiació d’una de les finques de l’entorn del Museu Casteller.