Valverde torna a guanyar a Valls

El líder del Movistar Alejandro Valverde ha confirmat el seu idil·li amb la capital de l’Alt Camp, on s’ha imposat en dues de les tres últimes arribades. El murcià ja va guanyar l’any 2015, i enguany, en la segona etapa d’aquesta Volta 2018, ha repetit triomf tot i que no era, d’entrada, una etapa que tingués marcada a la seva agenda.

Mentre a la línia d’arribada l’espera es feia interminable i els corredors arribaven amb gairebé una hora de retard, el murcià ha ensumat la possibilitat d’embutxacar-se l’etapa passat Montblanc, quan el Movistar ha seleccionat el grup, ha deixat enrere el líder de la general i ha castigat els esprinters per consolidar una arribada curta d’efectius.

Sense especialistes i amb 400 metres finals picant lleugerament cap amunt, era el terreny idoni per la potència de cames d’Alejandro Valverde, que no ha deixat escapar l’oportunitat de repetir triomf al costat del pavelló que porta el nom de qui va compartir equip amb ell, Xavier Tondo i Volpini.

El triomf per Valverde ha estat doble. No només s’ha endut l’etapa. Ha passat també a liderar la general de la prova catalana, amb quatre segons de marge sobre el segon classificat i onze sobre el seu company d’equip Nairo Quintana. Tot plegat en un final que els últims anys s’ha convertit en un clàssic de la Volta a Catalunya. Una complicitat a la qual organitzadors i Ajuntament volen seguir donant continuïtat.