Sant Joan es reformula per potenciar la part més tradicional

Tots els actes més tradicionals de la festa major vallenca es duran a terme entre el 23 i el 25 de juny, mentre que els dies anteriors, del 20 al 22, acolliran les propostes més actuals, de caire familiar i lúdic. Així s'ha decidit arran del treball conjunt del consistori vallenc amb la Comissió del Seguici Cerimonial. En aquest sentit es vol equiparar l'estructura festiva vallenca amb la d'altres festes majors de la Zona Tradicional.

ACTES TRADICIONALS AGRUPATS

En aquest sentit, els principals canvis pel que fa al corpus tradicional de la festa seran el trasllat de la sortida de l'Àliga al balcó al migdia del dia 23 o el fet que tots els elements ballaran dues vegades a la plaça del Blat. D'aquesta manera, es mantindran les balladetes del bestiari i els gegants la nit de Completes, hi haurà una actuació mixta de balls i bestiari a la sortida d'ofici el dia 24 i el final de tomb del Poble serà reservat als balls.

MARTA GALIMANY, PREGONERA

Una altra gran novetat de la festa major vallenca serà la recuperació de l'acte del pregó, tot i que es vol que tingui un caire diferent de l'habitual. La primera pregonera d'aquesta nova etapa serà l'atleta Marta Galimany. Un fet aquest que s'emmarca en la posada en valor que es vol fer del talent vallenc i al qual se li unirà la designació de la pallassaPepa Plana com a ambaixadora dels Xiquets de Valls o les actuacions musicals dels també vallencs Figa Flawas i Mariona Escoda.