Valls accelera els tràmits per fer realitat l'escola de música a Ca Padró

Valls ha aprovat en ple extraordinari i de forma unànime una modificació del pla urbanístic que afecta cinc immobles i un solar adjacents a l’edifici de Ca Padró que incorpora el projecte guanyador del concurs d’idees per la futura escola de música.

D’aquesta forma, es destina el seu ús urbanístic a equipament. Això permetrà accelerar els passos per a la construcció del futur equipament, del qual penja una subvenció de fons europeus d’1,8 milions d’euros que expira l’any 2026. La necessitat de cremar etapes justifica la urgència del plenari. Tot i això, l’oposició ha criticat la manca de previsió i les presses de l’equip de govern, que en plena campanya electoral ha convocat dos plens extraordinaris.

CONVENI AMB INCASÒL

En aquest segon també s’hi ha inclòs l’aprovació del conveni amb Incasòl i l’Agència d’Habitatge per crear 36 habitatges de protecció oficial al cor del Barri Antic. El conveni, que complementa el signat pel polígon fa unes setmanes, contempla la construcció de dos edificis a l’actual aparcament de Ca la Mataueta i preveu també un espai per a un futur centre cívic.

Si bé l’oposició ha aplaudit la voluntat de crear habitatge de protecció oficial, ha criticat les condicions incorporades al conveni. Per Ciutadans i el PSC, que hi han votat en contra, Valls ha sortit perdent en la negociació d’unes clàusules que, calculen, deixaran un balanç negatiu. 

La CUP, que s’ha abstingut, ha focalitzat la crítica en el que consideren l'enterrament definitiu del projecte de centre cívic del Barri Antic que s’havia dibuixat fa més d’una dècada. Lamenten que s’ha passat del disseny d’un equipament que ocupava  tres plantes d'un edifici d'uns 2.000 metres quadrats de superfície a uns baixos de 400 metres quadrats i adverteixen que el conveni obre una escletxa que permetria a l'Ajuntament renunciar a l'equipament.