Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Primers castells de la Vella a Sicília

La Colla Vella ja és a Sicília per participar al festival de cultures del món que son patrimoni mundial de la humanitat, que es fa a Agriento. I ja hi hem vist els primers castells, representant el món casteller i la cultura de Catalunya. I allà hi hem desplaçat els nostres companys Raquel Segura i Àlex Alonso.

A primera hora del matí d’aquest dijous 150 castellers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls sortien de la capital de l’Alt Camp en direcció a Sicília per a representar tant la colla com tot el món casteller i la cultura catalana al festival Mandorolo in Fiore, que cada any acull a la localitat siciliana d’Agrigento una dotzena de manifestacions culturals de tot el món catalogades com a Patrimoni de la Humanitat. S’unien així al centenar de castellers vallencs que des del passat dimarts ja es trobaven a la ciutat italiana. Durant aquest primers dies a Siciília, tallers i petites exhibicions abans d’afrontar els dies forts del Festival. El primer, aquest dijous, quan milers de persones van sortir als carrers del centre de la ciutat per a veure passar una cercavila dels dotze grups participants i on els vallencs van alçar els primers castells de set pisos, amb castells com el 2d7, el 5d7 o el 3 i el 4d7 amb el pilar com a estructures més destacades. I és que aquest dies a Agrigento es donen cita expressions culturals de països tant diferents com Escòcia, Xina, Armènia o Argentina entre d’altres. I enmig de totes elles uns castells que ja han començat a impressionar als espectadors locals en una magnífica oportunitat per a la Colla Vella i per als Xiquets de Valls de mostrar i representar la cultura catalana a l’exterior. Una cercavila, la d’aquest dijous, que ha estat el preludi de les actuacions més grans de la colla rosada a Sicília. La primera, aquest dissabte a la principal ciutat siciliana, Palerm, que enguany ostenta la capitalitat de la cultura italiana. La segona diumenge en l’acte final del Festival Mandorolo in Fiore, que es celebrarà al recinte de la Vall dels Temples d’Agrigento, designat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i on, de ben segur, els castells combinats amb els grans temples d’epoca grega existents deixaran noves imatges espectaculars.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ