Comencen les obres de la segona fase del reg de Valls

En aquests terrenys situats al terme de Vallmoll s’ubicarà una bassa d’acumulació amb capacitat per a 65.000 metres cúbics d’aigua. És un dels equipaments inclosos dins la segona fase del projecte de modernització del sistema de reg de la zona d’hortes de Valls i que servirà per abastir bona part dels més de 500 pagesos que formen part de la Comunitat de Regants de Valls. L’obra està pressupostada en 4 milions d’euros i contempla també la construcció d’un sistema de canalització que cobrirà unes 200 hectàrees de la zona d’hortes i donarà cobertura a uns 300 regants, abastint-se d’aigua reutilitzada provinent de la depuradora.

L’inici dels treballs posen punt final a una llarga espera dels regants de Valls. Les obres de modernització del sistema de reg les va iniciar l’Estat, però l’any 2015 se’n va desentendre una vegada va finalitzar la primera fase de les mateixes. Des de llavors, la Generalitat ha treballat per assumir les competències per completar el projecte, però no va ser fins fa un parell d’anys que l’Estat les hi va cedir. Després d’un nou entrebanc burocràtic amb la licitació dels treballs finalment s’ha pogut arrancar de nou el projecte. Això sí, amb vuit anys de retard.

L’execució de les obres d’aquesta segona fase s’allargarà encara més d’any i mig, però el sistema estarà operatiu parcialment abans. El calendari dels treballs està pensat per poder abastir d’aigua les diferents parcel·les a mesura que s’avanci en la canalització.