Valls canvia el contracte de gestió del Museu Casteller per poder obrir aquesta primavera

L’Ajuntament de Valls activa un nou plec de clàusules administratives per licitar la gestió del Museu Casteller de Catalunya i poder obrir l’equipament dins el termini que tenia previst, aquesta primavera. Aquest cop promou un contracte de serveis en què l’Ajuntament assumeix tots els riscos i beneficis que generi l’equipament, que en el cas de model de concessió previst al mes de gener, ara encallat a l’Oficina Nacional d’Avaluació, es compartien amb l’empresa adjudicatària.

Com en l’anterior licitació, els plecs de clàusules s’han elaborat d'acord amb l’anàlisi de viabilitat econòmica realitzada pel departament d’Economia de la Universitat Rovira i Virgili. L’estudi de la URV, que compara diferents centres museístics i turístics de Catalunya, estima que el Museu Casteller a Valls pot atreure uns 30.000 visitants cada any. El consistori vallenc confia, tot i el canvi de model d’externalització del servei, poder comptar amb les aportacions d’altres d’administracions.

ESQUERRA TÉ DUBTES I SE'N DESMARCA

Igual que ja va passar amb l’anterior plec de clàusules, la junta de govern ho ha aprovat només amb els vots d’un dels socis de Govern. Esquerra s’ha tornat a abstenir en la votació. Asseguren haver rebut tard la proposta amb les noves condicions per poder-les estudiar i adverteixen que les presses per obrir l’equipament no són bones.

La licitació, oberta a empreses especialitzades en la gestió d’equipaments museístics i culturals, preveu un valor estimat del contracte de servei de 632.000 euros per un període d’un any.