La millor UE Valls de la història

És l'equador de la campanya i només dos rivals han superat la Unió Esportiva Valls, que d'acabar avui la lliga, pujaria a Tercera RFEF. Cada curs és un món i es desenvolupa a ritmes diferents, però la comparativa amb l'inoblidable projecte que va ascendir al futbol estatal, l'únic cop que l'entitat ho va assolir, és contundent: de la UE Valls del 2020 a la del 2023 hi ha 10 punts de distància a favor de l'actual.

Aquella primera volta va ser irregular i una espectacular ratxa posterior va catapultar els de Joan Antoni Pallarès fins a la zona alta i abans de l'aturada final per la pandèmia. Ara, els de Manel Cazorla són una màquina fiable i regular que no encaixa molt i que marca més que ningú, igualada amb el Reddis i posseint el lideratge. S'ha fet molt, sí, però no s'ha fet res: humilitat i continuar endavant.

El campió pujarà a Tercera RFEF i del segon al cinquè accediran a la nova Superlliga Catalana. Així, la UE Valls compta ja amb vuit punts de distància respecte al sisè: no són suficients per sentenciar l'objectiu real, l'única obligació, la d'evitar el descens tècnic que suposaria quedar-se a Primera.

La recta final comença amb el derbi de diumenge al Catllar i l'inici de la segona volta d'una UE Valls que convenç i il·lusiona.