El calçot reuneix 30.000 persones a Valls

3,135 quilos de calçots; 221 unitats. Adrià Wegrzyn ha tornat a guanyar. Amb aquesta última victòria en suma ja 12 al concurs de menjar calçots de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. És el nom propi de la festa que dona el tret de sortida oficial a la temporada de calçotades a l’Alt Camp.

La celebració ha aplegat unes 30.000 persones, segons estima  l’organització. Com és habitual, durant tot el matí de diumenge, els carrers del nucli històric de Valls s’han convertit en un aparador que dibuixava el procés que acompanya l’elaboració de calçots. Els visitants s’hi han trobat mostres de com coure’ls a la plaça de l’Oli o calçots exposats a la plaça del Blat, on també han pogut tastar la salsa.

Enguany les degustacions s’han repartit a l’aparcament de la Cooperativa, on s’ha concentrat per primer cop la zona de degustació; en total, s’han repartit 2.500 bosses amb 12 unitats de calçots cadascuna.

La Gran Festa de la Calçotada va tenir enguany preàmbul: la vigília, el protagonisme va recaure en la cuina del calçot. Diversos cuiners, entre ells el xef local del restaurant El Trispolet, Jordi Cendrós, van proposar diverses receptes cuinades amb calçots, reivindicant les virtuts d’aquesta ceba dolça per enriquir diferents plats.

La jornada prèvia a la festa de la calçotada també va anar acompanyada del mercat de la calçotada i d’una mostra de cuina del calçot que va aplegar set restauradors locals al Pati.