Busquen nou espai per la comissaria de la policia local de Valls

L’Ajuntament de Valls busca un nou espai per ubicar-hi la comissaria de la policia local. El canvi d’emplaçament és un dels acords que contempla el pacte de govern i que encara està per complir. L’última inspecció de treball al centre va posar en entredit les condicions de treball dels policies per manca d’espai a les actuals instal·lacions, un fet que ha motivat l’acceleració dels tràmits per desencallar el projecte, al temps que també s’han realitzat treballs de millora a l’actual comissaria per optimitzar l’espai en espera de l’arribada del nou emplaçament, que no estaria enllestit abans de 2019.  

El passat mes de novembre, una inspecció de treball realitzada a instàncies del sindicat minoritari de  la policia local de Valls a les instal·lacions que utilitza el cos com a base va fer aflorar les mancances d'espai que en l'actualitat ofereix l'equipament. El creixement de la plantilla de la policia local, que ara supera els trenta efectius, ha evidenciat, entre altres aspectes, la necessitat d'ampliar les instal·lacions per garantir la comoditat i la qualitat de la tasca desenvolupada pel cos policial. Entre altres punts, la inspecció va posar sobre la taula la necessitat de redimensionar els vestidors de la plantilla, una intervenció que asseguren des de l'Ajuntament, ja s'ha dut a terme.

És una de les trenta actuacions que s'han dut a terme els últims dos anys a la comissaria de la policia local, ubicada als baixos de l'Ajuntament, a instàncies, moltes d'elles, de les demandes de treball. Des de l'Ajuntament però, s'ha pres consciència de la necessitat de buscar un nou emplaçament per a la comissaria que garanteixi les condicions de treball reclamades pels inspectors. De fet, en els últims pressupostos han redimensionat la partida destinada a finançar l'elaboració d'estudis i projectes per poder-hi encabir-hi un estudi que determini el millor emplaçament per a la futura comissaria.Els responsables polítics eviten de moment expressar quins serien els espais escollits, però confien definir-ho en els propers mesos. El marge per implementar la futura comissaria expiraria en el pressupost del 2019 si tenim en compte els pactes de govern i també els acords derivats de les converses amb Treball.