Valls espera més de 25.000 visitants en una Gran Festa de la Calçotada amb novetats

Valls escalfa motors per a la Gran Festa de la Calçotada, on espera més de 25.000 visitants. Enguany presenta novetats: la més destacada és que s’amplia el seu abast a tot el cap de setmana. A banda de les habituals activitats del diumenge, dissabte se celebrarà una jornada dedicada a la cuina del calçot amb "showcooking". És una proposta que tradicionalment es realitzava al mes de novembre i que ara s’ha traslladat per arrodonir la festa que reivindica l’autèntica calçotada en plena temporada.

La Cambra de Comerç calcula que entre 25.000 i 30.000 persones visitaran la capital de l’Alt Camp coincidint amb la celebració. Com a novetat enguany s’ha habilitat un espai de degustació a l’aparcament de la cooperativa. S'hi repartiran 2.500 bosses degustació i hi haurà música en viu.

La festa arriba en plena temporada de calçots i en un any en què els productors confien que sigui reeixit. L’objectiu de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls és arribar a comercialitzar 20 milions de calçots aquesta temporada.

La Gran Festa de la Calçotada, diumenge que ve, tornarà a fer d’aparador gastronòmic amb demostracions de coure calçots i els tradicionals concursos de salsa, cultivadors i de menjar calçots.