Valls acull una de les quatre seus dels grups d'actuacions especials dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat obren a Valls la quarta seu del Grup d’Actuacions Especials creada a Catalunya. El cos ha habilitat part del parc de bombers ubicat, des del 2011, al polígon vallenc, amb qui comparteix instal·lacions, per destinar-les exclusivament a aquest cos d’elit. Actualment, a la seu de Valls hi operen 16 bombers especialitzats, entre altres, en rescats de muntanya, una xifra que s’ampliarà fins a 20 a l’estiu.

Amb l’habilitació d’aquest espai pel Grup d’Operacions Especials, els Bombers apropen el servei a les muntanyes i serralades del Camp de Tarragona. Tot i això, la unitat ubicada a Valls també estarà operativa per reforçar serveis a altres punts de la geografia catalana, com les altres tres seus que els GRAE ja tenen a Olot, Cerdanyola i la seu d’Urgell. Per facilitar el transport dels especialistes, aquestes seus compten en l’actualitat amb tres helicòpters.

Amb l’entrada en funcionament de la nova seu del grup d’operacions especials a Valls, els Bombers creuen que es cobreixen les necessitats actuals a Catalunya gràcies a al model cooperatiu en xarxa amb què treballen.