L'informe de Cambres de Comerç convida a l'optimisme tot i que reclamen que hi hagi govern a la Generalitat

L'informe de conjuntura econòmica del territori que dibuixa la càtedra d'innovació i empresa de la Universitat Rovira i Virgili convida en termes generals a l'optimisme. Preveu un augment del producte interior brut que oscil·laria al voltant del tres per cent en dades interanuals. Un creixement, això sí, inferior al de la mitjana catalana que es sustenta en bona part gràcies al repunt d'un 20% de les exportacions i d'un 27 de les importancions.

Xifres avaladades pel nivell d'operacions realitzades al Port de Tarragona, tot i la davallada del volum d'entrades i sortides de contenidors, el seu punt feble. També ho afavoreix el creixement de l'ocupació, un 5,5% més que el curs passat tot i que encara queda per sota dels valors anteriors a l'inici de la crisi, al 2008, i està condicionada per la temporalitat.

En contrapartida, la davallada del finançament bancari, un 20% des de 2014 a l'Estat espanyol, exerceix de fre per a la creació de noves empreses o inversions. A Tarragona s'ha traduït en percentatges baixos de la creació de noves societats, per sota les dades globals catalanes. La situació política que viu Catalunya, adverteixen també des de les cambres i els impulsors de l'estudi, no ajuda. No només la catalana, sinó també el fet que l'Estat encara no hagi definit el seu pressupost. En conclusió, durant l'últim trimestre de 2017 l'activitat econòmica al territori ha crescut, tot i que   per sota la mitjana catalana, i encara amb valors inferiors als registrats l'any 2008, punt de partida de la crisi econòmica.