Valls negocia amb la Generalitat la construcció d'un nou hospital

Més enllà del traspàs de la gestió del Pius Hospital de Valls a la Generalitat, les taules de treball tècniques  que s’han constituït per concretar aquest pas, contemplen també la construcció de nous equipaments per garantir la continuïtat del servei amb garanties. L’Ajuntament reconeix que l’actual estat dels equipaments sanitaris de Valls no és l’adequat i està al límit. Per això és necessari definir un pla estratègic, en què ja s’està treballant, que inclogui la inversió en un nou hospital, sociosanitari i centre d’atenció primària.

 APROVAT PER UNANIMITAT

La definició del pla estratègic per desenvolupar els equipaments sanitaris de Valls forma part del procés de traspàs de la gestió del Pius engegat entre Ajuntament i Generalitat. Ara, una moció de la CUP, aprovada per unanimitat, en demana l’acceleració dels tràmits. Els anticapitalistes adverteixen que el traspàs s’ha de fer directament a l’Institut Català de Salut i no a través de fórmules concertades.

L’equip de govern s’obre a encetar el debat però adverteix que el traspàs a un ens concertat facilitaria la continuïtat de la plantilla de treballadors actual. Per la seva banda, el  PSC  demana consens per blindar la cartera de serveis de l’hospital de referència de l’Alt Camp i la Conca de Barberà i adverteix que també s’ha de gestionar un mentrestant que és complicat.

FUTURA COMISSARIA

A banda del debat sobre el futur del Pius, el ple d’aquest mes de novembre també ha servit per aprovar una modificació parcial del POUM per facilitar la construcció de la futura comissaria de la policia local a l’actual espai ocupat per l’aparcament de l’Escorxador. Un punt en què el PSC s’ha abstingut perquè no creu que l’emplaçament més adequat per una comissaria sigui al costat d’un col·legi.