Valls ja arrenca els primers calçots

 

Valls ja comença a fer olor de calçot: la capital de l'Alt Camp ha acollit aquest cap de setmana l'arrencada del primer calçot de la temporada 2022-2023. Si tot va com es preveu, el d'enguany serà un curs de molt bona nota. Diuen els productors que les expectatives són més optimistes que mai; de fet, s'ha arribat a la capacitat màxima de calçots plantats. Tot i que costarà arribar a la màgica xifra de 20 milions de calçots a la IGP de Valls, la quantitat no quedarà massa lluny.

El canvi climàtic s'ha notat; la producció no disminuirà gràcies a la compensació exercida pels pagesos, però aquesta sortirà cara, ja que els costos s'han multiplicat. Amb tot, es recomana que el preu de cada unitat sigui, com a mínim, d'entre 18 i 20 cèntims. Els principals compradors tornaran a ser els restaurants, a qui s'anima a començar la temporada de calçotades abans d'acabar l'any i allargar-la com més temps, millor.

La pastissera i presentadora de televisió, Gessamí Caramés, serà l'ambaixadora de l'Autèntica Calçotada d'enguany. A Valls ja ho tenen tot preparat per tornar a mirar al cel de nou: ara, la 'c' que toca és la dels calçots.