Els escolars de Valls intercanvien joguines per conscienciar-se sobre la prevenció de residus

Conscienciar els escolars sobre la importància ambiental de reduir residus, l’objectiu de la iniciativa impulsada des de l’àrea de Medi Ambient del consistori vallenc que promou la reutilització de joguines fomentant l’intercanvi entre alumnes dels nou centres educatius de la ciutat.

L’any 2019, en l’última edició d’aquest mercat del recanvi celebrada, es van intercanviar més de mig miler d’objectes. Enguany, amb 300 alumnes de cinquè de primària participant, s’espera superar la xifra. Si més no, els escolars han trobat objectes i joguines que els han agradat.

Després d’una primera fase en què es mostren els objectes que han portat els alumnes arribarà el moment de negociar els intercanvis. La proposta serveix per fomentar valors com la solidaritat i conscienciar sobre la necessitat de reutilitzar, destaquen els docents.

És la cinquena edició del mercat del recanvi escolar, que feia dos anys que no es podia celebrar a causa de la pandèmia. L’activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.