Valls congela els impostos de l'any vinent

Els vallencs no hauran de pagar més l’any que ve. L’Ajuntament de Valls mantindrà els principals impostos com estan i no tocarà un IBI que ja fa dos anys que manté congelat. Malgrat la davallada d’ingressos que això suposa, amb la mesura, el govern municipal confia que l’esforç permeti rebaixar la pressió fiscal als vallencs per alleugerir-la en un any en què la forta inflació ha fet pujar el cost de la vida.

Més enllà de l’Impost de Béns Immobles, l’Ajuntament de Valls també eliminarà de la factura la franja de la taxa d’escombraries per a aparcaments, beneficiant uns 7.000 usuaris. A més, la taxa d’escombraries mantindrà també les bonificacions establertes els últims exercicis per premiar la recollida selectiva. Unes bonificacions a les quals s’hi ha acollit 1.400 persones i que permeten rebaixar el cost de la factura del servei de recollida.

La taxa d’escombraries tampoc es cobrarà a les terrasses de bar, que, a més, tampoc hauran de pagar la taxa d’ocupació de via pública. El consistori vallenc prorrogarà un any més aquesta excepció aplicada durant la pandèmia. La proposta d’ordenances fiscals del govern vallenc es debatran en el proper ple de l’Ajuntament, aquest dilluns.