Valls incrementa el volum d'inversions per aquest any i aposta per Ca Xapes

Gairebé 4 milions d'euros, prop d'un 50% més que l'any passat, destinarà l'Ajuntament de Valls aquest 2018 a les inversions incloses al Pressupost Municipal que avui ha presentat l'equip de Govern i que es sotmetrà a aprovació a finals d'aquest mes. Uns comptes de 28,5 milions d'euros que no inclouen però tots els projectes previstos al pacte de Govern entre PdeCat i Esquerra.

La rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes per permetre el retorn de la Llar del Jubilat a la seva seu històrica serà la gran aposta de l’Ajuntament de Valls per aquest exercici. La intervenció, una necessitat que ja s’arrossega des de l’anterior legislatura, s’emportarà 885.000 euros dels 3,7 milions que el consistori preveu destinar a inversions aquest 2018. Gairebé 500.000 euros més es destinaran al Museu Casteller, el projecte estrella de la legislatura, que hauria de convertir-se ja en realitat, i 200.000 més a actuacions a l’entorn del mateix. Unes xifres que conviden al govern a reivindicar una política que incideix directament al Barri Antic.

Tot i l’increment, en més d’un 50% respecte el curs passat, del paquet destinat a inversions, queden pendents encara la implementació d’actuacions incloses al pacte de govern entre Esquerra i PDeCAT com la nova seu de la policia local o el futur de l’Escola de Música, que no s’incorporen a aquest pressupost en què el govern defensa que sí que inclou i visibilitza altres aspectes del pacte, com l’aposta per la participació, el carril bici o l’aposta per la adquisició i rehabilitació d’habitatges, amb 150.00 euros de partida. Asseguren que encara queda temps per acabar d’implementar el pacte.La contenció en la despesa, aconseguida a través de la disminució de l’endeutament financer, i la previsió de majors aportacions financeres de la Generalitat, permet l’increment en inversió i també en polítiques socials. Es destinaran 2,5 milions a Benestar Social, Ensenyament i Acció Cívica i es reforça també l’aportació municipal a Vallsgenera, un 6,1% més. Fets que conviden al govern a definir els comptes com un pressupost de creixement.