La futura urbanització de la muralla de Sant Francesc pren forma

El projecte d’urbanització i recuperació del tram de la muralla medieval de Sant Francesc, a Valls, pren forma. El concurs d’idees s’ha tancat amb la resolució d’un jurat que ha escollit, entre tres, la proposta que més s’adequava a les pretensions de l’actuació. De fet, el projecte guanyador, “Entre torres”, prioritza la consolidació dels vestigis medievals i la creació d’un espai obert per a vianants a la zona.

El consistori vallenc confia poder engegar l’actuació aquest mandat, tot i que els terminis són justos. Ara encarregarà la redacció del projecte a l’empresa guanyadora, que tindrà sis mesos per presentar-lo. En global, l’actuació afecta un espai de 140 metres de longitud entre els carrers Sant Francesc i muralla de Sant Francesc. L’espai l’ocupen actualment una quinzena d’immobles que aniran a terra per deixar a la vista els vestigis de muralla que amaguen.

Es calcula que la inversió en aquest projecte pot enfilar-se fins al milió d’euros. L’Ajuntament buscarà finançament extern, com ja ha fet amb la muralla de Sant Antoni, per poder costejar unes obres que es preveuen dividir en diferents fases.