Més de 250 persones es manifesten contra la degradació del nucli antic de Valls

Apostar per la convivència i posar la comunitat al centre. Són les proclames que van fer sentir les més de 250 persones que es van manifestar ahir pels carrers de Valls per reclamar més accions enfocades a posar fi a la degradació social i urbanística del nucli antic.

En aquest sentit, subratllen que fa falta complir amb la ràtio de policies que li pertoca al municipi i que les actuacions dels agents haurien de basar-se en la mediació comunitària.

Tot i això, centren les seves demandes en l'àmbit social i reclamen més recursos al consistori per a habitatge, lleure, comerç, sanitat, educació i serveis socials.

Valls manifestacio setembre 2022

Els veïns del nucli antic manifesten que la problemàtica social i delinqüencial a Valls fa més de 20 anys que ve agreujant-se i que els episodis de les últimes setmanes han estat la gota que ha fet vessar el got. Exigeixen mecanismes de mediació i escolta amb l'Ajuntament que siguin funcionals per implementar mesures a llarg termini.

Les entitats convocants també defensen que el racisme, la segregació i la condemna social no són la solució, ja que generen més violència i més fractura.