Valls viu els actes tradicionals i populars de la Firagost

La Firagost ha tornat per la porta gran aquest 2022. Valls viu amb molta intensitat la represa també de les activitats populars, com és la Trobada de Puntaires. El passeig dels Caputxins va acollir més de 160 aficionades d'una trentena de municipis de tot Catalunya. A més de la mostra, també hi va haver espai per parades que oferien material per fer punta de coixí. Una activitat que cada any replega desenes de persones i que enguany ja compleix 17 anys.

Com és tradicional, Valls també va viure la cercavila de carruatges, carros i cavalls. El recorregut, organitzat per la Societat de Sant Antoni, va concentrar centenars de persones. És una desfilada en honor als avantpassats vallencs que també omplien els carrers del municipi.

Tradicions també com la del Concurs d'Arrossegament amb Trineu, al recinte de la Kursaal. Enguany s'ha arribat a les 41 edicions; hi ha participants que, tot i venir de lluny, no se n'han perdut gairebé cap. És el cas, per exemple, del Juan Antonio, de Benicarló. Aquest any, el del retorn, no podia fallar.

ddr avellanes

Mentrestant, el passeig de l'Estació acollia una altra activitat que suma ja 35 edicions: la Cursa de Portadors de Saques d'Avellanes. Una competició dura i molt singular, en què els participants pugen i baixen per aquesta artèria vallenca amb molts quilos d'avellanes a les espatlles. Tot plegat, unes activitats molt arrelades a la Firagost i que no es veien des del 2019.