En marxa les obres de rehabilitació de Ca Xapes

Les obres de rehabilitació de Ca Xapes ja prenen forma. Ara encara no fa un mes l’empresa Obres i Contractes Penta va iniciar-hi uns treballs que han trigat dotze anys ha arribar. Des de l’any 2009 que la Llar del Jubilat esperava una solució per poder retornar a la seva seu, que van haver d’abandonar per risc d’esfondrament. Les obres de rehabilitació estan pressupostades en 2,5 milions d’euros i compten amb finançament de l’Ajuntament i la Diputació. També es confia rebre ajuts europeus Next Generation.

Es preveu que la primera fase de les obres s’allargui durant any i mig. L'interior de Ca xapes es reformarà de manera integral per fer-lo més funcional i accessible. Té una superfície construïda de 2.050m2. La planta baixa acollirà el bar cafeteria amb una cuina i també una gran sala polivalent. A la primera planta s'instal·laran sales d'activitats, mentre a la segona planta, on està projectada una sala actes, també s'hi efectuaran obres de rehabilitació a l’estructura i coberta, tot i que en aquesta fase no s'equiparà encara. L’espai servirà de seu per la llar del jubilat, però també s’obrirà a usos per a altres entitats.

L'edifici de Ca Xapes està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Construït a mitjans del segle XIX, és un dels testimonis més destacats de l'arquitectura industrial de l'època. El projecte contempla protegir, mantenir i rehabilitar la composició de les façanes. També les forges i sostres encavallats originals.