L'Eladi Homs denuncia la retallada de professionals

La decisió del departament d’Ensenyament de reduir per segon curs consecutiu el nombre de professionals qualificats de l’Eladi Homs per atendre alumnes amb dificultats ha posat la comunitat educativa en peu de guerra. El departament ho justifica perquè entén que després de redistribuir part del servei inclusiu a altres centres de Valls l'escola ja no necessita el mateix volum de professionals. Un argument que rebaten des del mateix Eladi Homs. Professionals, pares i mares recorden que l’actual plantilla ja és justa per cobrir les necessitats d’un centre amb vocació inclusiva des dels seus inicis.

La problemàtica ha arribat al plenari vallenc. Amb presència de part de la comunitat educativa de l’Eladi Homs l’alcaldessa de Valls va anunciar que ja ha demanat hora amb el conseller d’Ensenyament per traslladar-li la problemàtica.

L’anunci es va avançar al principal acord d’una moció impulsada, des de l’oposició per CUP i PSC, que exposava el problema i preveia la mediació de l’Ajuntament amb Ensenyament per revertir la decisió. Una moció aprovada per unanimitat tot i que no va agradar, ni a públic ni a oposició, el discurs de la regidora d’Ensenyament, d’Esquerra, justificant el moviment realitzat per la Generalitat.

Més enllà de l’actual problemàtica amb la retallada de plantilla, la comunitat educativa de l’Eladi Homs ja fa anys que es queixa del manteniment de l’equipament, amb instal·lacions que s’han quedat petites. De fet, recorden que les obres d’ampliació del centre estan aturades des del curs passat.