Valls tanca la festa major de Sant Joan

Punt final a la festa major de Sant Joan de Valls. Uns darrers dies viscuts amb el seguici festiu del municipi. Divendres al vespre, el seguici al complet va sortir per celebrar el Tomb del Poble. Per primera vegada comptava amb les actuacions del Ball de Pastorets i el de Cavallets, que s'estrenaven en aquesta data tan assenyalada. En el trajecte, va haver-hi un incident sense conseqüències amb el carro de la pirotècnia del Ball de Diables al carrer de la Cort que va alentir la marxa del Tomb del Poble.

Tot i això, un centre històric de Valls que es va omplir de centenars de persones per veure també la ballada conjunta del seguici, amb els pilars dels Xiquets de Valls, la balladeta final de l'Àliga i els focs d'artifici de la pirotècnica Teresa Rey.

 EL VOT DE POBLE

L'endemà al matí, el santuari de la Mare de Déu del Lledó va acollir la renovació del vot del poble, una cerimònia que va tancar amb la balladeta dels gegants. En aquest últim dia de la festa major, el protagonisme va recaure en els més petits, el seguici infantil va prendre els carrers i va apropar la festa als nens i nenes amb el Tomet del Poble.

ddr 2 valls

El recorregut va ser encapçalat i tancat per la canalla de les dues colles castelleres. A més, va comptar amb les rèpliques reduïdes del Drac, l'Os i la Mulassa, entre d'altres.

La darrera actuació de les festes es va viure en forma de foc. Els Diables de Valls van fer guspirejar les seves maces acompanyades amb les dues bèsties de foc que formen part del seguici festiu, el Drac de Valls i el Bou. Un correfoc que va travessar tota la ciutat i que va ser el preludi del castell de focs artificial que va tancar els dies de la festa major en honor al patró de la ciutat, Sant Joan.