Estrenes a mitges per Sant Joan

Les dues diades de la festa major de Sant Joan de Valls han suposat un abans i un després en la temporada castellera, sobretot perquè s'hi han pogut veure els primers castells de nou pisos de la temporada. Tot i això, la diada del migdia de Sant Joan ha deixat veure que, tot i les passes endavant, les dues colles vallenques encara hauran de treballar per a perfeccionar les seves estructures.

LA VELLA OBRE ELS CASTELLS DE NOU D'AQUEST 2022

És el cas d'una Colla Vella que encetava Sant Joan a la nit de Completes amb el que segurament és el castell més destacat del que portem de curs, un 3d9 amb folre que convertia la plaça del Blat en plaça de nou pisos més de dos anys i mig després i que esdevenia el primer d'un curs 2022 marcat per la tornada a la normalitat.

Ja al migdia d'aquest divendres, la Vella ha optat per a repetir estructura per a donar confiança a la colla davant del primer gran duel vallenc del curs. Un 3d9 que ha millorat mides respecte al de la nit anterior i que han descarregat sense problemes. Aquests han arribat amb el segon repte del dia, el primer 4d9 amb folre que intentava el món casteller en els darrers tres anys. Un castell que no ha presentat les millors mides des del primer moment i que els rosats han pogut defensar fins a la carregada. Després de l'aleta ha anat perdent posicions fins a caure ben avançada la descarregada.

Els d'Albert Martínez, però no han aturat el programa i han dut una nova estrena a plaça en forma de 4d8 amb el pilar. Després de desmuntar un intent, l'han pogut carregar, però el pilar de sis s'ha quedat sense gas pocs segons abans de completar la descarregada. Tot i això, els del Portal Nou han descarregat l'espadat de sis per tancar una actuació que des de la tècnica rosada creuen que encara ha estat marcada pels nervis de l'arrencada inusual d'aquesta temporada.

LA JOVES DEIXA EL 3D9F EN CARREGAT

Una evolució similar pel que fa a les dues diades ha tingut la Colla Joves. Els vermells van complir sobradament els objectius per Completes, amb el segon 5d8 descarregat de l'any, però a la diada principal el repte del dia, el 3d9 amb folre, també ha demostrat que encara li manquen diades a plaça per a poder-lo completar amb eficiència. L'han carregat a la segona ronda amb certa suficiència, però ha anat perdent la mida a la descarregada per a acabar caient. Abans havien signat el segon 5d8 en poc més de 12 hores.

La caiguda del 3d9, però ha deixat algunes peces importants del tronc vermell tocades, el que ha obligat a rebaixar expectatives i optar pel 4d8 a la tercera ronda i descartar finalment el pilar de sis. Un Sant Joan, però que deixa bones sensacions al carrer d'En Gassó.

DESCANS DESPRÉS DE SANT JOAN

Ara les dues colles vallenques agafen aire després d'aquest Sant Joan per a reaparèixer ben entrat el mes de juliol. Les dues ho faran al Baix Gaià, la Vella a Altafulla a la diada de les Cultures i la Joves a la festa major del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra.