La Colla Vella estrena el 2de8f i completa el seu primer folre des del 2019

 

Pas endavant de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la Diada de Sant Isidre amb l'estrena del 2de8f aquesta temporada. Els rosats actuaven a casa, davant el seu local, al costat dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Lleida.

La diada ha començat amb pilars de dol en memòria de Reymin Jiménez, casteller dels Xiquets de Reus, mort aquesta setmana; els de la camisa avellana han renunciat a participar en aquesta diada.

La Vella ha encetat la tarda amb el 4de8, un carro gros que cada cop té millors sensacions: descarregada sense massa treball, amb unes mides òptimes. En segona ronda ha arribat el plat fort de la jornada. Ha costat trobar l'encaix entre pinya, folre i terços, però el dos s'ha completat amb solvència; és el primer folre de la Vella des del 2019. Els d'Albert Martínez han tancat les rondes amb un nou 3de8. Tot i les estrenes als pisos superiors, s'ha descarregat amb suficiència.

Els Xiquets de Tarragona volien estrenar a Valls el 3de8 i el 2de7, però no ha estat possible: un dels dosos titulars no ha actuat per indisposició. L'altre dosos titular ha pres mal en la caiguda del pilar de 5 de dol inicial. Així, els matalassers s'han hagut de conformar amb el 3de7, el 4de7 i el 4de7a. Els ratllats voldrien haver fet un salt de qualitat.

Els Castellers de Lleida han completat el cartell de la diada vallenca de Sant Isidre. Els de la Terra Ferma han acabat completant les mateixes estructures que els Xiquets: els dos bàsics de 7 i el 4de7 amb l'agulla.