El ple de Valls es posiciona en contra del pla industrial a l'Alt Camp

El ple de l’Ajuntament de Valls va posicionar-se en contra del Pla Urbanístic presentat per la Generalitat per desenvolupar un pol industrial a l’Alt Camp. Ho va fer hores després que l’Ajuntament arrenqués de la Generalitat el compromís de retirar una proposta que sobredimensionava el sòl industrial de l‘Alt Camp destinant-hi 900 noves hectàrees..

Tot i això, el plenari va voler deixar constància del rebuig unànime de la proposta dissenyada per la Generalitat, afegint-se d’aquesta forma a les nombroses veus contràries a la proposta. També la del centenar de veïns afectats, que van participar també del debat al plenari, on van mostrar el seu rebuig al pla i van aplaudir el posicionament del consistori.

La negativa al Pla de Desenvolupament Urbanístic per a Activitats econòmiques de l’Alt Camp va oferir matisos segons el prisma polític. De fet, es van votar dues mocions. Una impulsada per la CUP i l’altre pel PSC. Aquests últims van focalitzar el debat a la gestió que s’ha fet de la redacció del pla, a esquena del territori,  i van responsabilitzar l’alcaldessa d’haver demanat la inclusió de Valls en el planejament.

També Esquerra, tot i formar part de l’equip de govern, es va afegir a les crítiques per la manera de fer, que no ha comptat amb la participació del territori. Per la seva banda, la CUP va mostrar-se més bel·ligerant amb una oposició ferma i frontal.

De fet, CUP, veïns i plataformes d’afectats han aplaudit la retirada del pla. Però tampoc les tenen totes. Per això seguiran mobilitzats per evitar que en un futur hi hagi de nou la temptació de recuperar-lo.