El futur Espai Jove de Valls començarà a construir-se al maig

L’Ajuntament de Valls defineix la creació d’un futur espai jove a les oficines que fins ara ocupava Sorea, al cor del Barri Antic. Hi preveuen un equipament pensat per als joves, amb punt d’informació juvenil. L’espai també serà d’ús públic i acollirà activitats de les entitats juvenils.

Les obres del futur Espai Jove de Valls, amb una inversió de 242.000 euros, començaran el proper mes de maig i es preveu que el nou equipament obri al públic a principis de 2023.  S’espera que l’Espai Jove es converteixi en centre de referència d’activitats juvenils i punt de trobada de col·lectius i entitats. Des de l’Ajuntament es destaca la seva ubicació, a l’entorn de l’aparcament de Ca la Mataueta. Diuen que servirà per dinamitzar el barri antic.

L’equipament s’instal·larà en els baixos d’un edifici de 315 metres quadrats situat entre el carrer de Sant Antoni i la plaça de les Escudelles. El projecte d’adequació preveu la reforma dels espais per adaptar-los a les necessitats i serveis d’un punt d’informació juvenil. L’entrada principal a l’Espai Jove serà des de l’aparcament de Ca la Mateueta, però també s’obrirà a la plaça de les escudelles.

La funcionalitat de l’equipament, tant en el seu disseny com en els materials i el mobiliari, és un dels punts que el projecte ha tingut més en compte, amb espais diàfans i polivalents. A la vegada, s’ha contemplat que l’equipament pugui funcionar independent de la zona tècnica per tal que els joves i les entitats juvenils hi puguin accedir i fer-ne ús fins i tot quan l’àrea d’administració estigui tancada.

A més, en les mateixes sales principals també s’han previst espais de magatzem perquè les entitats juvenils hi puguin guardar el seu material amb l’objectiu que l’Espai Jove es converteixi en el centre de les seves activitats.